Haluamme toimia nyt ja tulevaisuudessa vastuullisesti ja kestävää kehitystä vahvistaen. Kallio-Kuninkalan keittiö tarjoaa maittavaa kasvis- ja luomuruokaa läheltä, lajittelemme jätteemme ja seuraamme Motivan suosituksia sisälämpötiloista. Kaikessa toiminnassamme käytämme pohjoismaisella tuulivoimalla tuotettua ekosähköä. Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän avulla kehitämme toimintaamme kokonaisvaltaisesti kestävällä tavalla.

Ekokompassi-sertifikaatti vuonna 2020

EkoKompassi

Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö lähti rakentamaan Kallio-Kuninkalan tilalle ympäristöohjelmaa jo kymmenisen vuotta sitten. Vuosien pitkäjänteisen työn aikana on tunnistettu toiminnan merkittävimmät ympäristövaikutukset ja toimittu ympäristökuormituksen vähentämiseksi. Vuonna 2020 säätiö toteutti kokonaisvaltaisen ympäristöohjelman, joka vastaa Ekokompassi-sertifikaatin edellyttämiä tavoitteita ja toimenpiteitä.

Puhdasta ruokaa

Kallio-Kuninkalan keittiö valmistaa ateriat suosien suomalaista ja luomuraaka-aineita. Suoraan tiloilta hankimme luomutuotteita kuten mehuja, hilloja, mysliä, hapantuotteita, jyviä ja lihaa. Lähiruoan käyttöä lisätään koko ajan saatavuuden mukaan. Korvapuusteissamme voit maistaa intiaanisokerin ja ruoissamme ruususuolan. Puuro, johon jauhamme luomujyvät aamuisin viljamyllyllämme, on monien odotettu herkku!

Kallio-Kuninkalan keittiö on mukana myös Portaat Luomuun -ohjelmassa toiseksi korkeimmalla luomuportaalla 5.

Ympäristömerkittyä sähköä

Kallio-Kuninkalassa käytetään kaikessa toiminnassa EKOenergia-ympäristömerkittyä sähköä. Käyttämämme sähkö on tuotettu pohjoismaisella tuulivoimalla.