Tilan koko
- Majoitustilat 10 hengelle
- Kokoustilat 15 hengelle
Rakennuksen historia
Ala-Kuninkala siirrettiin 1918 Syvärannasta Arvi Paloheimon, K.A. Paloheimon vanhimman pojan, ja hänen nuorikkonsa Eva Sibeliuksen, Aino ja Jean Sibeliuksen vanhimman tyttären, kesäasunnoksi.
Myöhemmin huvila oli vuosikymmenten ajan Yrjö Paloheimon perheen kesäkotina Suomessa. Ala-Kuninkalan pihalla on arkkitehti Annikki Paasikiven suunnittelema kaivokatos. Rinteessä Ala-Kuninkalan ja päärakennuksen välissä on ”Kullervon sotaanlähtö” -taos, kopio K.A. Paloheimon Tuusulan kansanopiston kattokoristeeksi lahjoittamasta viiristä. Alkuperäinen viiri poistettiin kansanopistolta korjausten yhteydessä.
Paloheimo-suvun käytössä ollut Ala-Kuninkala tai Punainen huvila, kuten sitä myös kutsuttiin, päätettiin vuonna 2000 kunnostaa ja luovuttaa Sibelius-Akatemian käyttöön. Rakennus on alun perin
Karjalan kannakselta, josta se siirrettiin ensin Tuusulanjärven Syvärantaan (nykyinen Lottamuseo) useiden muiden kannakselta rautatien valmistumisen jälkeen alueelle siirrettyjen rakennusten
tapaan. Venäjän vallankumouksen jälkeen huvila hankittiin Eva ja Arvi Paloheimon käyttöön Kallio-Kuninkalaan.
Talon nykyinen sisustus kertoo sukujen (Paloheimot, Sibeliukset, Järnefeltit ja Haloset) tarinaa Tuusulanjärvellä ja sen yhtenä teemana on kokoelma Kerttu Paloheimon maalauksia. Talon sisustuksen on suunnitellut sisustusarkkitehti Outi Lepäntalo.