Taideyliopiston Järvenpään toimipiste Kallio-Kuninkala on osa Järvenpään kaupungin elinvoimaista kulttuurikaupunkia, jossa panostetaan innostavaan taiteellisen- ja tutkimustoiminnan oppimisympäristöön. Kallio-Kuninkalan opetus- ja harjoitustilat on rakennettu Taideyliopiston tarpeisiin, mutta ne sopivat hyvin myös muuhun toimintaan. Kaunis ympäristö, kotoinen keittiö ja lämminhenkinen tunnelma tarjoavat tilaisuuksille yksilölliset puitteet.

Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiön yhteistyö Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ja Järvenpään kaupungin kanssa on jatkunut vuodesta 1986. Säätiö ylläpitää ja kehittää tiloja, jotka tukevat taiteiden kohtaamista ja vastaavat Taideyliopiston tarpeisiin. 

Tuusulanjärven kulttuurimaisema

Kallio-Kuninkalan tila muodostaa Ainolan, Aholan, Suvirannan ja Tuusulan Rantatien kohteiden kanssa valtakunnallisesti ainutlaatuisen kulttuurimiljöön. Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö vaalii vanhan Tuusulan kulttuuriperinnettä Kallio-Kuninkalassa. Kuninkalan pellot ja näkymät Tuusulanjärvelle sekä kulttuurimaisemaan on suojeltu ja säilyvät seuraaville sukupolville.

Ruoka ja keittiö

Kallio-Kuninkalasta on saatavilla koko päivän ateriat aamusta iltaan.  Tuotteemme valmistetaan alusta alkaen itse, suosien suomalaisia laadukkaita raaka-aineita ja luomua. Hyödynnämme Kallio-Kuninkalan puutarhan omenoita, marjoja, raparpereja ja yrttejä saatavuuden mukaan. Eettisyys, sekä kestävän kehityksen arvot ohjaavat valintojamme ja toimintaamme hankintaketjua myöten.

Kallio-Kuninkalan keittiö on mukana Portaat Luomuun -ohjelmassa toiseksi korkeimmalla portaalla. Kasvisruoka, kotimainen kala sekä tuoreet kasvikset, juurekset ja vihannekset ovat ruokatuotteemme ytimessä. Leivonnassa käytämme itse luomuviljasta jauhamaamme jauhoa, täysruokosokeria sekä suomalaisia marjoja.

Puutarha

Kokous- ja koulutuspäivän aikana Kallio-Kuninkalan puutarha tarjoaa rauhoittavan ympäristön, jossa voi pysähtyä kuuntelemaan lintujen laulua ja ihastelemaan ympäröivää luontoa, kukkivia kasveja ja kauniita omenapuita. Tarkkasilmäisimmät voivat myös havainnoida jänisten, kauriiden ja muiden metsäneläinten kulkureittejä puutarhassa ja lähimaastossa.

Kesäisin puutarhan nurmikolla on mukava istuskella nauttien kesäkahvilan antimista ja Tuusulanjärven maisemista.