Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö

Vuonna 1973 perustettu Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö tukee nuorten taiteilijoiden kasvua ja taiteen koulutusta. Säätiö tarjoaa Kallio-Kuninkalan tilat Taideyliopiston käyttöön. Yhteistyö Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kanssa on jatkunut jo vuodesta 1986. Taideyliopiston perustaminen vuonna 2013 ja yhteistyö Järvenpään kaupungin kanssa ovat luoneet lisää ulottuvuuksia toimintaan.

Kallio-Kuninkala on elinvoimainen toimija Tuusulanjärven arvokkaassa kulttuuriympäristössä. Tila muodostaa Ainolan, Aholan, Suvirannan ja muiden Tuusulan Rantatien kohteiden kanssa valtakunnallisesti ainutlaatuisen kulttuurimiljöön, joka on kenen tahansa ulottuvilla.

Säätiön avustuskohteita

Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiön pääkohteena on Kallio-Kuninkalan toiminnan tukeminen. Säätiö osallistuu myös Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälisten mestarikurssien rahoittamiseen ja on lisäksi ollut mukana tukemassa Barokkiakatemian toiminnan käynnistämistä. Säätiö on edistänyt Suomen ja Yhdysvaltojen välistä kulttuurityötä tukemalla muun muassa Soiva Music Camp -musiikkileiriä, joka on nuorten muusikoiden vaihto-ohjelma Suomen ja Yhdysvaltojen välillä, sekä Creative Dialogue -mestarikurssia. Säätiöllä ei ole julkista apurahan tai avustusten hakumenettelyä.

Säätiön hallitus

Puheenjohtaja

Lauri Paloheimo

Varapuheenjohtaja

Martti Paloheimo

Muut jäsenet

Aino Lepäntalo, Aatos Paloheimo, Aito Paloheimo, Kirsti Paloheimo, Lauri O. Paloheimo, Mikko Paloheimo, Anna-Sofia von Weymarn ja Niklas von WeymarnSäätiön hallitus kokoontui Kallio-Kuninkalassa kesäkuussa 2022. Kuvassa eturivissä vas. säätiön asiamies Pälvi Myyry, Paul von Weymarn ja Kirsti Paloheimo. Takarivissä vas. Niklas von Weymarn, Martti Paloheimo, Mikko Paloheimo, Aino Lepäntalo ja hallituksen puheenjohtaja Lauri Paloheimo. Kuvasta puuttuvat Aatos Paloheimo, Aito Paloheimo ja Lauri O. Paloheimo. Kuva: Antti Kirves.


Yhteystiedot

Hallituksen puheenjohtaja
Lauri Paloheimo
puh. 040 777 8990
lauri.paloheimo@kuninkala.fi

Säätiön asiamies
Pälvi Myyry
puh. 045 601 7626
palvi.myyry@kuninkala.fi

Postiosoite

Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö, Ristinummentie 21, 04420 Järvenpää