Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö on julkaissut 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi kirjan Kallio-Kuninkalan historiasta ja nykypäivästä:

Kallio-Kuninkala – Paloheimojen kodista taiteen pihapiiriksi

Kallio-Kuninkalan historia alkaa vuodesta 1899, kun tohtori K. A. Paloheimo osti tilan perheensä kesäpaikaksi. Naapuriin Tuusulan Rantatien varrelle oli rakentumassa samaan aikaan tiivis taiteilijayhteisö, jonka jäsenet jakoivat aatteen suomenmielisestä ja -kielisestä Suomesta. Paloheimon perhe muodosti sillan talouselämän ja taiteen välille. Tämä näkyi avioliittojenkin kautta, sillä Paloheimon pojista kolme vei vihille taiteilijoiden – Halosen, Järnefeltin tai Sibeliuksen – tyttären.

Taiteilijayhteisön perintö ja rakkaus kulttuuriin elävät Kallio-Kuninkalan pihapiirissä edelleen. Yrjö ja Leonora Paloheimon lahjoitusten ansiosta tila toimii Taideyliopiston Järvenpään toimipisteenä. Sibelius-Akatemian opiskelijoiden ja vuosittaisen Meidän Festivaalin käytössä Kuninkalan mäki soi ja sykkii elämää ympäri vuoden.

Kirjoittajat: FM, tietokirjailija Ulla Paavilainen ja FM, taide- ja kulttuuriaiheisiin erikoistunut viestintäyrittäjä ja toimittaja Suna Vuori

Kustantaja: SKS-Kirjat Oy

200 sivua, kovakantinen

Kirjaa on saatavana kirjakaupoista ja SKS-kirjat Oy:n verkkokaupasta https://kirjat.finlit.fi/