Ke 9.3.2022 klo 19:00-21:00

Järvenpää-talo, Hallintokatu 4, 04400 Järvenpää

Sauli Saarinen, kapellimestari

Aku Rantama, laulusolisti

Kaartin soittokunta

Sauli Saarinen: Fanfaari (kantaesitys)

Gustav Mahler (soitinnus Hannu Raijas): Lieder eines fahrenden Gesellen

Gustav Mahler (soitinnus Jose Schyns): Sinfonia nro 1 (Titaani)

Gustav Mahlerin suosittu ensimmäinen sinfonia kuullaan ensimmäistä kertaa Suomessa puhallinorkesterisovituksena! Lavalle nousevat Sibelius-Akatemian orkesteriakatemialaisilla vahvistettu Kaartin soittokunta sekä puhallinorkesterijohdon maisterintutkintoa viimeistelevä kapellimestari Sauli Saarinen. Konsertin solisti Aku Rantama opiskelee laulua Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

Konsertissa kuullaan myös kantaesitys Sauli Saarisen uudesta fanfaarista sekä Mahlerin Vaeltavan kisällin lauluja, josta Mahler lainasi teemoja ensimmäiseen sinfoniaansa.

Kaartin soittokunta on Tasavallan presidentin edustusorkesteri, joka on musiikillaan nostattanut tunnelmaa jo yli 200 vuoden ajan! Nykyisin soittokunta on 42-henkinen Suomen Puolustusvoimien edustussoittokunta, ja esiintyy Puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi valtiollisissa edustustilaisuuksissa kuten valtiovierailuilla ja Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Konsertti on osa Kolmisointu-sopimusta, joka tuo Järvenpään kaupungin, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ja Kallio-Kuninkalan omistavan Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiön yhteistyönä monipuolisia tapahtumia Järvenpäähän.

Konsertin kesto: n. 1 tunti 45 min, sisältäen väliajan.

Tapahtuman järjestäjä: Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalvelut.

Lipun tapahtumaan voi hankkia myös Järvenpää-talon lipunmyynnistä Kaikukortilla. www.jarvenpaa.fi/kaikukortti